Pozorišta Srbija

Predstava „Primorje” u Pozorištu „Atelje 212”

Na Sceni „Petar Kralj” u Pozorištu „Atelje 212” večeras će od 20 časova i 30 minuta biti odigrana predstava „Primorje”, rađena po tekstu jednog od najboljih američkih drmaturga Edvarda Olbija.
Odlaskom na letovanje, stariji bračni par, Čarli i Nesni, pokušava da se otrgne konvencionalnom, strogo kontrolisanom načinu života, rutini koja čeka nemoćne starce – rutini kojoj bi se Čarli rado prepustio da nije vitalne i odlučne Nensi koja se odupire starenju i smrti. Njihovo poslednje letovanje biće drugačije od svih drugih, a sve buduće razglednice sadržaće priču o neverovatnom susretu s morskim stvorenjima Leslijem i Sarom – priču kojoj se neće verovati.
Primorski predeo je ram za sliku jedne parabole o evoluciji, o sticanju identiteta, o upoznavanju novih mogućnosti. Dok bračni par beži na more kako bi potrošio svoje poslednje rezerve vitalnosti, čudni čovekoliki reptili beže iz mora u potrazi za novim životom.
Snovi detinjstva, duboko skriveni, panično osvešćivanje bez rešenja i neočekivano brzo putovanje naniže. Nesrećni, ne razumevajući ni sami zbog čega nas neki slučajni okidač pokrene, mi dotaknemo te snove i naš život se urušava, jer teško pronalazimo rešenje.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.