Pozorišta Srbija

Predstava „Posle igre“ danas na sceni Doma omladine Beograda

Predstava je nastala kao koprodukcija udruženja „Eho animato“ i Doma omladine Beograda, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije.

Ponedeljak, 12. oktobar 2015, 20h
Dom omladine Beograda//Amerikana
Reditelj: Ana Konstantinović
Dramaturg: Ana Đorđević.
Scenograf: Višnja Vujović
Kostim: Tijana Sićević
Video rad: Lazar Radić
Dizajner zvuka: Sofija Jovanov
Muzičari: Ana Đorđević i Sreten Popara
Igraju: Katarina Dimitrijević, Željko Maksimović, Nemanja Oliverić, Milica StefanovićPredstava Posle igre danas na sceni Doma omladine Beograda

Trajanje: 75 minuta.

„Are you lonesome tonight?“ (Da li ste usamljeni večeras?) prvo je pitanje koje će vam ova predstava postaviti, a onda će vas uvesti u propitivanje tema kao što su bliskost, ranjivost, povređivanje, vera i sumnja u ljubav, kao i mogućnost da ljubav i umetnost donesu ono čarobno u naš život.

Možemo li da odlučimo da verujemo u ljubav u vremenu cinizma i usamljenosti?

Ova predstava nastala je kolektivnom kreacijom iz istraživačkog procesa grupe mladih umetnika. Početna inspiracija bio je mit o Orfeju i Euridiki ali je tokom rada ovaj mit dekonstruisan i na osnovu tema kojima se on bavi izdvojena je priča o dva ljubavna para – jednom koji se sastaje i drugom koji se rastaje.

„Ono što mislim da svako od nas iam potrebu da sazna je – gde i kako mogu da budem zaljubljen tako da mogu da živim? Da mogu da živim sa nekim stepenom mira. To je sve što me zanima – ljubav. I nedostatak ljubavi. Kada ona prestaje…Izgleda da niko na ovom svetu nije u stanju da voli iznad određene granice; svi idemo do određene granice kada postajemo emocionalno umorni, kada nam postaje dosadno ili kad bivamo povređeni. Ljudi se menjaju, a njihova ljubav ne prevazilazi te prepreke.“ – Džon Kasavetes

U predstavi su korišćeni delovi tekstova Žana Anuja, Tenesi Vilijamsa i Vaska Pope. Iz različitih inspiracija umetnici su zajedno formirali strukturu i tekst predstave.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.