Pozorišta Srbija

Predstava „Pomorandžina kora“ u „Atelje-u 212“

Na sceni „Mira Trailović“ u „Atelje-u 212″, večeras će od 20 časova biti odigrana kultna predstava „Pomorandžina kora.

Predstava "Pomorandžina kora" (2006)(Fotografija: Predstava „Pomorandžina kora“, 2006, „Hello!“ magazin)

Ovo je drama o preispitivanju ženskog identiteta u društvu koje na razne načine, najviše kroz medije, pokušava da formira ponašanje i izgled današnje žene. Sa jedne strane, prati priču o medijskom pritisku, a sa druge, intimnu ispovest žene koja nastoji da se uklopi u ulogu koja se od nje očekuje i u čemu ne uspeva.

Komad „Pomorandžina kora“ je priča o našim očekivanjima od života, predstava o nemoći da se suočimo sa svojim izgledom, priča o samozavaranjima, o savremenim zvezdama iz polusveta, o devojačkim snovima koji se stropšoštavaju na lestvici vrednosti u igri kompromisa zvanoj preživljavanje, o ukusu i moralu, o moći prihvatanja novih izazova u ključu postizanja višeg mesta u društvenoj hijerarhiji… Predstava o našem savremenom trenutku života sa svim protivrečnostima koje nas opsedaju i uništavaju.

Predstava "Pomorandžina kora" (2006)(Fotografija: Predstava „Pomorandžina kora“, 2006, „Kurir“)

Na izjavama koje se bave banalnim i sasvim proznim istinama svakodnevice, sa scene su dopirale kompleksne zavrnutee i uvrnute, poptpuno dramski i pozorišno, začudne iskre poezije i saznanja o izgiubljenoj generaciji, o izgubljenim generacijama koje promiču u svojoj zaludjenosti ali i ostavljenosti na cedilu od prethodnih generacija… imamo slike manipulacije i zloupotrebe koje niču na tekstu o pomodarskim izazovima uspeha u održavanju lepote tela bez duha. Autentinčan žanr ovog komada je potpuno otvorio gumce i omogućio veoma složenu i široku komunikaciju sa publikom.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.