Pozorišta Srbija

Predstava „Parče noći na Ivanovoj gajbi” u „Akademiji 28”

Na Večernjoj sceni „Akademije 28” večeras će od 20 časova biti odigrana predstava „Parče noći na Ivanovoj gajbi”, rađena kao diplomski ispit studenata četvtre godine osnovnih akademskih studija glume na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) Univerziteta umetnosti u Beogradu.

(Fotografija: Predstava „Parče noći na Ivanovoj gajbi”, 2018; © „Akademija 28”)

Žurka se završila. Umorni domaćini su ispratili goste, pospremili stan i spremaju se da odu na spavanje. Neko zvoni… Dvoje gostiju se vraćaju sa molbom da ostanu do prvih jutarnjih autobusa jer im je „noćni” pobegao, a nemaju novac za taksi. Pravi provod tek počinje! Gosti će domaćine uvući u bizarnu igru koja će ih, uz niz neočekivanih obrta, definitivno pomeriti iz „zone komfora”.

Igraju: Đorđe Kreća, Filip Hajduković, Isidora Građanin i Marina Ćosić.

Reditelj: Srđan J. Karanović.

Autor teksta: Đorđe Milosavljević.

Karte za predstavu „Parče noći na Ivanovoj gajbi”, koja je premijerno izvedena 27. aprila 2018, možete da kupite na biletarnici „Akademije 28”, po ceni od 600 dinara.

(Fotografija: Predstava „Parče noći na Ivanovoj gajbi”, 2018; © „Akademija 28”)

Mesečni repertoar „Akademije 28” pogledajte ovde.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.