Pozorišta Srbija

Predstava „Ne oklevaj – Improvizuj“ u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“

Na sceni „Kult“ u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, večeras će od 20 časova biti odigrana predstava „Ne oklevaj – Improvizuj.

Predstava "Ne oklevaj – Improvizuj"(Fotografija: Predstava „Ne oklevaj – Improvizuj“, 2016, Nataša Ilić)

Ova predstava nastala je kao autorski projekat Srđana J. Karanovića, na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, rađen sa klasom Glume u sedmom semestru i zasnovana je na nizu vežbi improvizacija, a ne na dramskom tekstu.

Improvizacije su instinktivne spontane igre u kojima učesnici, poput dece, koriste maštu da bi se igrali i kreirali šta god požele. Sve što glumci budu izvodili na sceni nastaće upravo tog trenutka pred prisutnom publikom, bez ikakve prethodne pripreme.

Predstava "Ne oklevaj – Improvizuj" (2016)(Fotografija: Predstava „Ne oklevaj – Improvizuj“, 2016, Nataša Ilić)

Karte za večerašnje izvođenje možete kupiti na biletarnici Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, po ceni od 500 dinara.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.