Pozorišta Srbija

Predstava „Naši sinovi” u Narodnom pozorištu u Beogradu

Na Sceni „Raša Plaović” u Narodnom pozorištu u Beogradu večeras će od 20 časova i 30 minuta biti odigrana predstava „Naši sinovi”, rađena po tekstu jednog od najboljih srpskih književnika Vojislava M. Jovanovića – „Maramboa”.

1(Fotografija: Predstava „Naši sinovi”, 2014; Narodno pozorište u Beogradu)

Ovo je socijalna, humoristična dramska hronika koja prati sudbinu mnogočlane siromašne porodice pukovnika Ostoje, to jest njeno rasulo. On pokušava da se ženidbom svog najstarijeg sina devojkom iz bogate trgovačke kuće reši materijalnih nedaća.

2(Fotografija: Predstava „Naši sinovi”, 2014; Narodno pozorište u Beogradu)

Radnja se naizmenično događa u dva suprotstavljena lokaliteta – poslovni deo u kojem je koncentrisan svet rada i sticanja i svet neprilagođenih došljaka, radnika i gradske sirotinje. Možemo da primetimo čovekovu zavisnosti od sredine, od koje on nastoji da se oslobodi. Humor je predstavljen kao sredstvo snižavanja patetike, gotovo satirički grubog izrugivanja.

Igraju: Bojana Bambić, Branka Petrić, Branko Vidaković, Jelena Blagojević (Mina Veljanović), Jelena Živković, Ljuma Penov, Marko Janketić, Milutin Milošević, Miodrag Krivokapić, Nataša Ninković, Nenad Stojmenović, Olga Odanović Petrović, Predrag Vasić, Vjera Mujović i Zoran Ćosić.

Izbor muzike: Tatjana Mandić Rigonat.

Pisac originalnog teksta: Vojislav M. Jovanović – „Marambo”.

Dramaturg: Slavko Milanović.

Rediteljka: Tatjana Mandić Rigonat.

3(Fotografija: Predstava „Naši sinovi”, 2014; Narodno pozorište u Beogradu)

Predstava „Naši sinovi” je premijerno odigrana 24. januara 2014. Karte za večerašnje izvođenje možete kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta u Beogradu, po ceni od 700 dinara.

Pogledajte video-snimak o predstavi „Naši sinovi”:

Mesečni repertoar Narodnog pozorišta u Beogradu možete da pogledate ovde.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.