Pozorišta Srbija

Predstava „Moje dete” u BDP-u

Na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) večeras će od 20 časova i 30 minuta biti odigrana predstava „Moje dete”, rađena po tekstu jednog od najznačajnijih savremenih srpskih dramaturga Stojana Srdića.

(Fotografija: Predstava „Moje dete”, 2013; Sonja Žugić, BDP)

Ovaj komad govori o najčešće prećutkivanim socijalno-angažovanim temama: položaj i uslovi života Roma u urbanom okruženju; nasilje u porodici; seksualno zlostavljanje dece; pubertetsku trudnoću… „Moje dete” je veristički ispraćena društvena tragedija, to jest priča o Romima, njihovom opstajanju u začaranom krugu marginalizovane i izopštene grupe. Takođe, ova priča obuhvata i univerzalne premise o posledicama neobrazovanja i siromaštva na raspad porodice, moralnih vrednosti i ljudskosti, uopšte.

(Fotografija: Predstava „Moje dete”, 2013; Sonja Žugić, BDP)

Drama „Moje dete” je nagrađena godišnjom nagradom „Branislav Nušić” za 2014. godinu, koju dodeljuje Udruženje dramskih pisaca Srbije (UDPS).

Igraju: Andrej Šepetkovski, Ivana Nikolić, Jelisaveta Orašanin, Jovana Gavrilović, Mladen Sovilj i Vladan Milić.

Kompozitor: Vladimir Petričević.

Scenski pokret: Marija Milenković.

Dramaturg: Stojan Srdić.

Rediteljka: Ana Đorđević.

(Fotografija: Predstava „Moje dete”, 2013; Sonja Žugić, BDP)

Predstava „Moje dete” je premijerno odigrana 27. marta 2013. Karte za večerašnje izvođenje možete kupiti na biletarnici Beogradskog dramskog pozorišta, po ceni od 800 dinara.

Mesečni repertoar BDP-a možete da pogledate ovde.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.