Pozorišta Srbija

Predstava „Mletački trgovac“ u JDP-u

Na sceni „Ljuba Tadić“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP), večeras će od 20 časova biti odigrana kultna predstava „Mletački trgovac“, nastala po motivima istoimenog komada jednog od najboljih dramskih pisaca svih vremenaVilijama Šekspira.

Predstava "Mletački trgovac" (2004)(Fotografija: Predstava „Mletački trgovac“, 2004)

Ovo je klasična tamna komedija o strasnom, slepom prijateljstvu i još strasnijoj slepoj mržnji, o privilegijama i poniženju, o žudnji za novcem, ljubavlju i pravdom, o sebičnostima i rasizmu… Smeštena u ambijent nalik Italiji u doba buđenja fašizma, ona postaje priča o sudbini autsajdera u svakom društvu koje je sklono degradaciji onih koji su slabiji, drugačiji i u manjini.

Predstava "Mletački trgovac" (2004)(Fotografija: Predstava „Mletački trgovac“, 2004)

Igraju: Ana Stanković, Anđela Krvavac, Anđelika Simić, Dragan Mićanović, Goran Daničić, Goran Jevtić (Boris Milivojević), Goran Šušljik, Irfan Mensur, Milan Marić, Milica Petrović, Miloš Milić, Miodrag Radovanović, Nebojša Milovanović, Nebojša Rako, Nemanja Milunović, Pavle Pekić, Predrag Ejdus (Vojislav Brajović), Srđan Timarov i Tanja Pjevac.

Reditelj: Egon Savin.

Dramaturg (pisac originalnog dela): Vilijam Šekspir.

Prevod: Hugo Klajn i Svetislav Stefanović.

Dramaturg (adaptacija teksta): Miloš Krečković.

„Mletački trgovac je predstava koja će se pamtiti, po lepoti izraza, snazi poruke i scenskog tumačenja veka koji je za nama. I kao opomena za one što dolaze“. („Ekspress Magazin“)

Predstava "Mletački trgovac" (2004)(Fotografija: Predstava „Mletački trgovac“, 2004)

Predstava „Mletački trgovac“ premijerno je odigrana 3. februara 2004. Karte za večerašnje izvođenje možete kupiti na biletarnci Jugoslovenskog drasmkog pozorišta, po ceni od: 800 (za parter), 500 (za balkon) i 200 dinara (za lože), uz 50 odsto popusta za kupovinu ulaznica na dan predstave.

Pogledajte trejler predstave:

Mesečni repertoar JDP-a možete pogledati ovde.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.