Pozorišta Srbija

Predstava „Mleko” u BDP-u

Na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) večeras će od 20 časova i 30 minuta biti odigrana hit predstava „Mleko”.

Ovaj savremeni grčki komad govori o porodici emigranata iz Gruzije u Grčku. Grčka za njih predstavlja nadu, mogućnost novog života. To je priča o ljudskoj tranziciji, o poljuljanom identitetu emigranata i njihovom pokušaju da se uključe u drugi i drugačiji način života. Komad MLEKO je jedna od najuspešnijih savremenih drama na sceni Nacionalnog pozorišta u Atini.

Tema MLEKA nije bol i patnja emigranata, već ljubav i želja za ljubavlju. Ovde se ne govori o osobama kojih nema i koje nam nedostaju… već o neznanju i svemu što je povezano sa njim, kao što je strah od saznanja i strah o spoznaji nas samih pre svega. Zato ograničavamo sebe na deliće spoznaje, hraneći se uspomenama, plašeći se da idemo dalje zato što smo okruženi tamom.

Pored ove predstave, večeras ćete od 18 časova u beogradskom „Tramvaju kulture”, uz prijatnu vožnju, imati i jedinstvenu priliku da pogledate premijeru predstave Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić” „Tramvaj zvani samoća”.

Pogledajte trejler predstave:

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.