Pozorišta Srbija

Predstava „Indigo” u Leskovačkom kulturnom centru

U Kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra (LKC) večeras će biti odigrana hit predstava „Indigo”, i to u dva termina – od 19 časova i od 21 časa i 30 minuta, zbog velikog interesovanja publike.

(Fotografija: Predstava „Indigo”, Leskovački kulturni centar, 2018; © Nikola Stojanović)

Ovo je moderna drama o dvema dominantnim damama, 35-godišnoj Beli i 56-godišnoj Ani, koje rade u istoj kancelariji dugi niz godina ne znajući apsolutno ništa jedna o drugoj. Poslove obavljaju pažljivo i profesionalno, dok su im privatni životi u rasulu.

Izgubljene, preambiciozne, usamljene, iscrpljene tempom života, radom i često bezrazložnim suparništvom gube sebe, te u takvom stanju napadaju jedna drugu. Odbrambenost, strahovi i osetljivost transformisani su im u drugu formu – agresivnost, prepotenciju i drskost.

(Fotografija: Predstava „Indigo”, Leskovački kulturni centar, 2018; © Nikola Stojanović)

Ana dobija otkaz iz diskutabilnih razloga, pa sebi daje bahatu slobodu, takozvanu slobodu očajnika. Nakon brojnih nesuglasica, vređanja, podmetanja i lažnih telefonskih razgovora, koleginice se zbližavaju, izjadaju se, te iskreno počnu da bodre jedna drugu ne bi li se zaštitile i prevazišle svoje probleme.

U najlepšim trenucima se rastaju. Bela ostaje sama, sve do pojave muškarca – domara i bivšeg zatvorenika, koji je, nudeći joj brak, izvlači iz začaranog kruga svakodnevice.

Igraju: Branislav Lečić, Danica Maksimović i Marija Vicković.

Reditelj: Branislav Lečić.

Dramaturg: Duško Premović.

Kompozitor i pisac songova: Saša Milošević Mare.

Karte za predstavu „Indigo” (za drugi termin jer je prvi već raspordat), koja je premijerno izvedena 25. januara 2012, možete da kupite na biletarnici LKC-a, po ceni od 800 dinara.

(Fotografija: Predstava „Indigo”, Leskovački kulturni centar, 2018; © Nikola Stojanović)

Mesečni repertoar Leskovačkog kulturnog centra pogledajte ovde.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.