Pozorišta Srbija

Predstava „Čekajući Godoa” u Pozorištu „Atelje 212”

Na Sceni „Petar Kralj” u Pozorištu „Atelje 212” večeras će od 20 časova i 30 minuta biti odigrana predstava „Čekajući Godoa”, rađena po tekstu jednog od najboljih književnika svih vremena, nobelovca Semjuela Beketa.

(Fotografija: Predstava „Čekajući Godoa”, 2011; Pozorište „Atelje 212”)

Ovo je priča o prijateljstvu i usamljenosti, o dominaciji i potčinjenosti, narcizmu i ranjivosti ega, dosadi i zabavi, o apsurdu naše svakodnevnice. Nadrealna, smela i uzvišeno smešna. Junaci, na momente, deluju hiperaktivno i kao da pokušavaju da se upravo jurcanjem bez smisla odbrane od osećanja unutrašnje praznine i dosade. Dok se pozorište i život poigravaju, samo jedna stvar je izvesna – mi čekamo Godoa da dođe…

Igraju: Dejan Dedić, Ivan Mihailović, Luka Mijatović, Uroš Jakovljević i Vladimir Tešović.

Pisac originalnog teksta (dramaturg): Semjuel Beket.

Rediteljke: Ana Popović i Marija Lipkovski.

(Fotografija: Predstava „Čekajući Godoa”, 2011; Pozorište „Atelje 212”)

Predstava „Čekajući Godoa” je premijerno odigrana u novembru 2011. Karte za večerašnje izvođenje možete kupiti na biletarnici Pozorišta „Atelje 212”, po ceni od 300 dinara.

Pogledajte insert iz predstave:

Mesečni repertoar Pozorišta „Atelje 212” možete da pogledate ovde.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.