Pozorišta Srbija

Predstava „Bizarno“, Narodnog pozorišta u Leskovcu

Na sceni Narodnog pozorišta u Leskovcu večeras će od 20 časova biti odigrana predstava „Bizarno“.

Predstava "Bizarno" (2016)(Fotografija: Predstava „Bizarno“, 2016)

Ovo je crnohumorna fuga o smrti, koja se odvija na različitim nivoima jednog solitera u kojem žive narkomani, sponzoruše i mafijaši, a kroz koju provejava zanimljivo plasiran osećaj neizbežnosti, tragičnog ishoda.

Igraju: Filip Radivojević, Nataša Stanković, Nenad Mitrović, Pero Bjeković i Petra Dimitrijević.

Dramaturg: Željko Hubač.

Reditelj: Stanislav Grujić.

Nagrađivana drama „Bizarno“ je na Konkursu „Sterijinog pozorja“ 2008. godine izabrana među pet najboljih i štampana u časopisu „Scena“. Iste godine je prevedena na engleski jezik i objavljena u specijalnom broju ovog časopisa. Takođe, prevedena je i na ruski, bugarski i poljski jezik. Praizvedbu je imala u Bosankom narodnom pozorištu u Zenici, u martu 2010, a u režiji Petra Kaukova.

Ova predstava premijerno je odigrana 29. januara 2016. godine. Ako želite da odgledate večerašnje izvođenje, karte možete kupiti na biletarnci Narodnog pozorišta u Leskovcu, po ceni od 300 dinara.

Mesečni repertoar Narodnog pozorišta u Leskovcu na ovom linku.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.