Pozorišta Srbija

Predstava „Balkanski špijun” gostuje na 43. „Danima satire Fadila Hadžića”

Predstava „Balkanski špijun”, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji i dramaturgiji Tatjane Mandić Rigonat, biće izvedena sutra u sklopu takmičarskog programa 43. „Dana satire Fadila Hadžića”, na sceni pozorišta „Kerempuh” u Zagrebu.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, koja će biti održana od 1. do 18. juna, u selekciji dramaturškinje Željke Turčinović, biće izvedeno 13 predstava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Ljubomir Bandović tumači lik Ilije Čvorovića, čoveka koji živi i deluje po svom principu, a koji mu govori da je sve suprotno od onoga što izgleda da jeste. Njegova supruga je Danica Čvorović, koju igra Nela Mihailović. Brata Đuru, odnosno sestru bliznakinju igra Dušanka Glid Stojanović, ćerku Sonju Katarina Marković, dok je uloga podstanara Petra Jakovljevića poverena je Milutinu Miloševiću, a radio-spikerke Vanji Milačić.

U filmskim scenama pojavljuju se: Aleksandra Kolarov, Boris Komnenić, Branko Vidaković, Dunja Kostić, Olja Bećković, Nemanja Konstantinović i Vjera Mujović.

Kompozitor je Irena Popović Dragović, scenografiju je uradio Branko Hojnik, kostime Ivana Vasić, a scenski pokret Anđelija Todorović. Takođe, u predstavi učestvuju i muzičari: Elio Rigonat (gitara), Ivan Mirković (harmonika), Vladimir Gurbaj (klarinet) i Relja Derbogosijan (bubanj).

 (Fotografija: Predstava „Balkanski špijun”, 2018; © Narodno pozorište u Beogradu)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.