Predstava „Bajkoholik” u Ustanovi kulture Starog grada

0

Na sceni Ustanove kulture Starog grada 14. aprila 2019. od 20 časova biće izvedena predstava „Bajkoholik” pozorišne trupe „Umetnička radna akcija” („U. R. A”).

Dve klijentkinje, terapeutkinja i njen supervizor, tragajući za svojom srećom i sopstvenim unutrašnjim mirom kroz razotkrivanje sopstvene duše, prepuštaju se čudesnom svetu bajki koje su voleli u detinjstvu i koje su sve nas, na neki način, odredile kao osobe, te bivaju upleteni u mrežu neobičnih međuljudskih odnosa.

Magičnost i specifičnost ovog komada „krije se” u načinu njegovog igranja, jer se glumci i publika, koju čini 30-oro ljudi, kreću kroz pet punktova Ustanove kulture Starog grada (ulaz, hodnik, foaje, scena i gledalište).

Likovi koje glumci predstavljaju prolaze kroz razne nivoe svesti, dok evociraju sve svoje potisnute traume – zanemarivanje, nerazumevanje, odbacivanje, nasilje i seksualno uznemiravanje, nastale u njihovoj porodici i/ili njihovom bliskom okruženju. U jednom trenutku će svi naići i na tri praseta, koja su personifikacija naše (pod)svesti i njenog značaja. No, bajkoholik jeste sinonim za nekoga ko zavisi od bajke, to jest za onog kome je izmišljena priča o njegovom životu postala jedino sklonište od ružne i surove stvarnosti sa kojom ne može hrabro da se suoči.

Igraju: Maja Ranđić, Milan Kovačević, Milena Đorđević, Predrag Kotur i Zorana Bećić.

Reditelj: Milan Kovačević.

Autorka teksta (dramska spisateljica): Milena Đorđević.

Predstava „Bajkoholik” je premijerno odigrana 5. jula 2014. u „Kući kralja Petra I Karađorđevića”. Karte za ovo izvođenje možete da kupite na biletarnici Ustanove kulture Starog grada, po ceni od 1.000 dinara.

Mesečni repertoar Ustanove kulture Starog grada pogledajte ovde.

(Fotografije: Predstava „Bajkoholik”, 2019; © Ustanova kulture Starog grada)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend