Pozorišta Srbija

Pozorište na Terazijama: repertoar za maj 2022.

Pozorište na Terazijama objavilo je repertoar za maj 2022. godine.

Ovog meseca moći ćete da uživate u već kultnim mjuziklima, kao što su: „Neki to vole vruće”, „Cigani lete u nebo”, „Čikago”, „Zona Zamfirova”, „Mamma Mia!”, „Fantom iz opere”, ali i da pogledate i one novijeg datuma: „Flashdance”, „Sa druge strane jastuka” i „Brodvejske vragolije”. Sve spomenute predstave biće izvedene na Velikoj sceni, od 19 časova i 30 minuta.

Karte možete kupiti na blagajni Pozorišta na Terazijama (Trg Nikole Pašića 3, 11000 Beograd, Srbija), od utorka do nedelje, od 13 časova do 19 časova i 30 minuta, ili na zvaničnom sajtu pozorišta.

Pozorište na Terazijama osnovano je 23. decembra 1949, kao Humorističko pozorište, a potom je nekoliko puta menjalo ime. U periodu od 1954. do 1959. godine nosilo je naziv Beogradska komedija, pa spajanjem sa Beogradskim dramskim pozorištem, u jesen 1959, postaje Savremeno pozorište sa dve scene, na Crvenom krstu i na Terazijama. Sa novom sezonom 1975/76. ponovo postaje samostalno, i to pod sadašnjim imenom – Pozorište na Terazijama. Danas, nakon više od 70 uspešnih godina, Pozorište na Terazijama je sinonim za mjuzikl i muzičke predstave – ne samo u Beogradu već u celoj zemlji. Pozorište na Terazijama, više od decenije, osim brodvejskih hitova, neguje i razvija predstave zasnovane na domaćoj literaturi, koje prepoznajemo kao „domaći mjuzikl”.

(Fotografije: Pozorište na Terazijama; © Pozorište na Terazijama)

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.