Pozorišta Srbija

Pozorišna radionica Džeka Dimiča u Operi i teatru „Madlenijanum”

Na Maloj sceni Opere i teatra „Madlenijanum”, a na zahtev mladih glumaca, večeras će od 18 časova biti održana još jedna Pozorišna radionica Željka Dimića (AKA Džek Dimič).

Poznati srpski glumac, koji već par decenija uspešno gradi svoju karijeru u Holivudu, odžaće predavanje o glumi i ispričaće svoja iskustva sa školovanja, priprema za audicije, radu sa velikim profesorima, ali i svetski poznatim glumcima – Al Pačinom, Armandom Asanteom, Bilijem Zejnom, Džefom Goldblumom, Elizabet Šu, Lusi Lu, Mariškom Hargitej, Selenom Gomez, Teom Lioni, Tomom Hardijem

Džek Dimič će, takođe, predstaviti vežbu studenata glume sa prestižnog Instituta za teatar i film „Li Strazbergˮ, na kojem je 2001. godine diplomirao, kao i vežbe iz čuvenog njujorškog „Aktors studija”, koje je godinama radio sa svojim profesorima. Dosad je odigrao više od 80 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji – na četiri jezika (češki, italijanski, ruski i maternji srpski) i četiri različita američka akcenta u engleskom jeziku. Samo neka od ovih ostvarenja su: „Havaji 5-0”, Havana Darkness”, „Kasl”, „Mesto zločina: Las Vegas”, „Red i zakon”, „Srpski ožiljci”, „Start-up”, „Turneja”, „U ime sina” i ostala.

Radionica je namenjena svim mladim glumcima, kao i profesionalcima iz sveta filma i pozorišta. A ovde pročitajte intervju koji je Džek Dimič dao za naš magazin.

(Fotografije: Džek Dimič, 2018; ©Nevena Marković)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.