Pozorišna radionica Džeka Dimiča u Operi i teatru „Madlenijanum”

0

Na Maloj sceni Opere i teatra „Madlenijanum”, a na zahtev mladih glumaca, večeras će od 18 časova biti održana još jedna Pozorišna radionica Željka Dimića (AKA Džek Dimič).

Poznati srpski glumac, koji već par decenija uspešno gradi svoju karijeru u Holivudu, odžaće predavanje o glumi i ispričaće svoja iskustva sa školovanja, priprema za audicije, radu sa velikim profesorima, ali i svetski poznatim glumcima – Al Pačinom, Armandom Asanteom, Bilijem Zejnom, Džefom Goldblumom, Elizabet Šu, Lusi Lu, Mariškom Hargitej, Selenom Gomez, Teom Lioni, Tomom Hardijem

Džek Dimič će, takođe, predstaviti vežbu studenata glume sa prestižnog Instituta za teatar i film „Li Strazbergˮ, na kojem je 2001. godine diplomirao, kao i vežbe iz čuvenog njujorškog „Aktors studija”, koje je godinama radio sa svojim profesorima. Dosad je odigrao više od 80 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji – na četiri jezika (češki, italijanski, ruski i maternji srpski) i četiri različita američka akcenta u engleskom jeziku. Samo neka od ovih ostvarenja su: „Havaji 5-0”, Havana Darkness”, „Kasl”, „Mesto zločina: Las Vegas”, „Red i zakon”, „Srpski ožiljci”, „Start-up”, „Turneja”, „U ime sina” i ostala.

Radionica je namenjena svim mladim glumcima, kao i profesionalcima iz sveta filma i pozorišta. A ovde pročitajte intervju koji je Džek Dimič dao za naš magazin.

(Fotografije: Džek Dimič, 2018; ©Nevena Marković)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend