Petar Božović ponovo na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu

0

Bard srpskog teatra i nekadašnji prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, glumac Petar Božović, posle dve i po decenije ponovo će zaigrati na sceni ove renomirane kulturne institucije.

(Fotografija: Petar Božović, 2017; „Gloria” magazin, Lidija Petrov)

Publika će imati priliku da velikana srpskog glumišta vidi kao Ahmeda u predstavi „Hasanaginica” Ljubomira Simovića, u režiji Jagoša Markovića, koja je na repertoaru 2. i 23. februara 2019. od 20 časova i 30 minuta na Sceni „Raša Plaović.

Petar je bio član Nacionalnog teatra od 1. septembra 1984. do 1. februara 1994. godine. Odigrao je niz značajnih uloga: Apisa u predstavi „Apis” Miodraga Ilića, u režiji Dejana Mijača, Zaratustru u predstavi „Tako je govorio Zaratustra” Fridriha Ničea, u režiji Nađe Janjetović, Ferdinanda u predstavi „Vojvotkinja od Malfija” Džona Vebstera, u režiji Ivane Vujić, Hjalmara Ekdala u predstavi „Divlja patka” Henrika Ibsena, u režiji Nikole Jevtića, i Belu Kuna i Komesara u predstavi KonfiteorSlobodana Šnajdera, u režiji Janeza Pipana.

Božović će u predstavi „Hasanaginica” zameniti nedavno preminulog glumca Predraga Ejdusa. Karte možete da kupite na biletarnici Narodnog pozorišta u Beogradu, a ostatak repertoara pogledajte ovde.

(Fotografija: Petar Božović, 2016; „Wine Style” magazin, Vladimir Miloradović)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend