Pozorišta Srbija

Otvoren četvrti festival „Dani Danila Lazovića”

U Priboju je otvoren četvrti po redu festival „Dani Danila Lazovića”, pod sloganom „Poezija je naš slogan”.

2222(Fotografija: Otvaranje izložbe „Bard među bardovima”, 2016, Galerija „Nadežda Nada Vitorović”, Zavičajni muzej u Priboju; četvrti „Dani Danila Lazovića”)

Ovogodišnji Festival otvoren je izložbom „Bard među bardovima”, posvećenoj profesionalnoj saradnji i prijateljstvima koje je Danilo Lazović ostvarivao sa kolegama i umetnicima. Pored bogatog kulturnog sadržaja i programa, tu je i tradicionalno takmičarsko veče u govorenju poezije, u kojem će učestvovati studenti i studentkinje glume iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

3333(Fotografija: Akteri programa „Danilu u čast”, 2016, Velika sala, Dom kulture „Pivo Karamatijevićvić”; četvrti „Dani Danila Lazovića”; Luka Marković)

„Dani Danila Lazovića” su ove godine bogatiji kako po broju dana, tako i programski. Ono što je, takođe, novina, a uticaće neminovno na sledeći Festival, jeste odluka osnivača i saradnika da od sledeće godine u stručnom žiriju budu isključivo dramski umetnici koji iza sebe imaju priznat i nagrađivan profesionali rad. Gost glumac je Gorica Popović, dok je muzička gošća Biljana – Bilja Krstić.

Pobednik ovog festivala poneće prestižnu nagradu „Povelja Danilo Lazović”, a stručni žiri je u sledećem sastavu: Dara Džokić, Emina Muftić, profesor doktor Radovan Knežević (predsednik), Strahinja Blažić (prošlogodišnji pobednik) i Tihomir Stojanovski.

4444(Fotografija: Strahinja Blažić, 2015, Velika sala, Dom kulture „Pivo Karamatijevićvić”; treći „Dani Danila Lazovića”)

Pogledajte govorenje stihova pesme Matije Bećkovića „Kad budem još mlađi”, u izvođenju glumca Strahinje Blažića:

Četvrti festival „Dani Danila Lazovića” biće održan u Domu kulture „Pivo Karamatijević” i Zavičajnom muzeju u Priboju, od 2. do 5. novembra 2016. godine. Pored ovog festivala, nedavno je održan i 12. „Kids fest”, odnosno 32. „Beogradski džez festival”.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.