Pozorišta Srbija

Održavanje šeste manifestacije „Noć pozorišta”

U jedanaest evropskih zemalja večeras će biti održana šesta po redu manifestacija „Noć pozorišta”, u sklopu međunarodne mreže „Eurpoen Theatre Night”.

1(Fotografija: Program šeste „Noći pozorišta”, Beograd, 2016)

Ovaj projekat je pokrenut 2008. godine u Hrvatskoj, sa ciljem da se direktno podstakne dramsko i glumačko stvaralaštvo na prostoru cele Evrope i približi kultura široj javnosti. Od početka pa do danas manifestacija se svake godine održava u: Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji.

2(Fotografija: Program šeste „Noći pozorišta”, Novi Sad, 2016)

Institucije kulture (pozorišta, kulturni centri, biblioteke, muzeji…) biće otvorene za publiku u Srbiji u 17 gradova i opština – Bačkoj Palanci, Beloj Crkvi, Beogradu, Čukarici, Ćićevcu, Kragujevcu, Leskovcu, na Novom Beogradu, Nišu, Novom Pazaru, Novom Sadu, Obrenovcu, Prijepolju, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Vrbasu i Zaječaru, te će biti odigrano 40 predstava i deset propratnih sadržaja (preformansi, muzički događaji, muzejske postavke, razne radionice, izložbe…). Ulaz je slobodan ili je ulaznica sa popustom.

3(Fotografija: Program šeste „Noći pozorišta”, Beograd, 2016)

Na manifestaciji „Noć pozorišta” do sada je učestvovalo preko 57 gradova, sa više od 250 različitih programskih sadržaja, a u organizaciji oko 130 ustanova kulture.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.