Pozorišta Srbija

Novo “Lice” “Atelje-a 212”

U “Atelje-u 212″ (na sceni “Petar Kralj”) večeras (u 20 časova i 30 minuta) će premijerno biti odigrana predstava “Lice”, nastala po motivima maestralne komedije jednog od najuglednijih ruskih dramskih pisaca i scenarista starije generacije – Aleksandra Galina.
Kako izgleda osoba koja izgubi svoj identitet? Da li je njeno bivstvovanje u ovozemaljskom životu završeno? Kako i da li uopšte razmišlja? O čemu? Da li, na primer, to što neko zakorači u “svet glamura” može da utiče na “gubitak” sebe?
Ovo je maestralna komedija o gubitku identiteta (bukvalnom i simboličkom), sa likovima koje prepoznajemo iz domaće tabloidne štampe (estradne ličnosti, tajkuni, intelektualci koji im služe…) i “glamuroznih” društvenih događaja. Drama “Lice” (rus. “Лицо) je oštra i gorka, ali nadasve duhovita satira o tranziciji i njenim herojima i žrtvama.

Igraju: Aleksandra Janković, Ivan Jevtović, Radmila Tomović i Radoslav Milenković.

Reditelj: Jelena Bogavac.

Prevod (adaptacija scenarija): Novica Antić.

Scenarista (dramaturg): Aleksandar Galin.

Karte za premijeru predstave “Lice” možete kupiti na biletarnici “Atelje-a 212”. Prva repriza ove predstave zakazana je za 26. decembar 2015, u 20 časova i 30 minuta, dok su ostale reprize 11, 23 i 26. januara 2016. godine, takođe u 20 časova i 30 minuta.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.