Pozorišta Srbija

Nova pozorišna sezona je počela: Premijera predstave „Jesenja sonata” u Pozorištu „Atelje 212”

Na sceni „Mira Trailović” u Pozorištu „Atelje 212”, večeras će od 20 časova biti premijerno odigrana predstava „Jesenja sonata”, rađena po tekstu velikog filmskog i pozorišnog stvaraoca, reditelja Ingmara Bergmana.

Ovo je priča o svetski poznatoj pijanistkinji Šarloti, koja je porodični život podredila karijeri, naročito svoj odnos sa ćerkom. Posle sedam godina neviđanja, Šarlota odlučuje da se odazove Evinom pozivu i poseti je, kako bi sa njom provela neko vreme, ne znajući da će u njenom domu sresti i svoju drugu ćerku Helenu, psihički obolelu i gotovo nesposobnu da normalno komunicira.

Napetost između majke i ćerke raste jer je Šarlota ljubomorna zbog toga što je Eva mnogo snažnije povezana sa Helenom nego s njom. U toku drame otkriva se da je Eva rastrojena i zbog potpunog nedostatka majčine ljubavi. Ova napetost kulminira jedne noći kada se u razgovoru razotkriju godinama potiskivani događaji o kojima se u porodičnom krugu do tada nije govorilo.

Ono što je trebalo da bude ugodan boravak u porodičnom okruženju pretvoriće se u niz razgovora, preko kojih će majka i ćerka pokušati da razreše godinama potiskivane probleme, koji su prouzrokovali stalni osećaj nedostatka ljubavi i razumevanja.

Predstava „Jesenja sonata” je prvu premijeru imala 4. jula 2016. u „Grad teatru” u Budvi. Ako želite da pogledate večerašnju, drugu premijeru, karte možete kupiti na biletarnici Pozorišta „Atelje 212”, po ceni od 800 dinara.

Mesečni repertoar Pozorišta „Atelje 212”, koje obeležava jubilarnu 60. sezonu, pogledajte ovde.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.