Pozorišta Srbija

Monodrama „Tezga kao život“ – sve je na prodaju!

Duhovita, satirična komedija koja iza sebe ostavlja onaj gorki ukus posle smeha. Tezga kao život – sve je na prodaju je priča o malom čoveku, šumadijskom seljaku Tijosavu Obrenoviću iz sela Ajduci negde u podnožju planine Bukulje.

Kroz prizmu njegovog života sagledavamo život srpskog seljaka ali i sela koje se gasi. Naš junak je poslednji stanovnik svoga sela, svi su otišli. Tijosav je neoženjen, na rubu lične egzistencije, bez perspektive i nade. Ceo svoj život radi za tezgom na gradskoj pijaci. Nekada se tu prodavalo voće i povrće a sada sve i svašta: od akademskih diploma do ljudskih organa…
Svejenaprodaju

Urođenom dovitljivošću on se bori za golu egzistenciju i ne odustaje. Pomalo naivan u svojoj dobroti i poštenju, njegov ceo vrednosni sistem, vaspitanja i odnosa prema životu, doći će u sumnju. Moralne dileme koje ima naš junak su dileme savremenog čoveka, bez obzira gde on živeo. Prodajom dedovine, rešio bi materijalnu situaciju.

Da li je sve na prodaju ostaje da pogledate 18.02.2016. u 20.00h u Akademiji 28. Monodrama ,,Tezga kao Zivot” je autorsko delo glumca Mikice Petronijevica, poznatijeg po ulogama u tv seriji Selo gori a baba se česlja, Tito i Draža, Kursadžije i mnoge druge. Predstava je urađena u produkciji Udruženja građana za pozorište, televiziju i film.
monodrama

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.