Pozorišta Srbija

Mjuzikl „Monti Pajton i Sveti Gral (Spamalot)“

U Dovrani Doma Sindikata, večeras će od 20 časova biti izveden popularni komični mjuzikl „Monti Pajton i Sveti Gral (Spamalot), nastao po motivima istiomenom filmu i jednom od najpopularnijih mjuzikala ikada odigranih na „Brodveju“.

Mjuzikl "Monti Pajton i Sveti Gral (Spamalot)" (2016)(Fotografija: Mjuzikl „Monti Pajton i Sveti Gral (Spamalot)“, 2016)

Ovo je priča o legendarnoj potrazi kralja Artura za Svetim gralom, gde je Kralj Artur prikazan kao veseo i luckast vladar, u svojoj pustolovini potpomognut od strane svog vernog sluge Petsija i vitezovima okruglog stola, koje na tom putovanju pronalazi. Pitoreskna potraga kroz celo kraljevstvo je zapravo žovijalna avantura sa mnoštvom urnebesnih dogodovština. Mjuzikl obiluje tradicionalnim britanskim humorom i u prepoznatljivom „pajtonovskom“ maniru izvrće realnost na komičan i sarkastičan način, tako da svako ko odgleda neće ostati ravnodušan. Humor je sofisticiran do te mere da pre početka predstave izrežiran glas najavljuje početak na veoma duhovit način.

Bazirana je na knjizi Erika Ajdla, originalnog člana grupe „Monti Pajton“, koja ima svoju osnovu i u scenariju filma „Monti Pajton i Sveti Gral“.

Igraju: Dejan Lutkić, Gordan Kičić, Ivan Marković, Jelena Jovičić, Miroljub Turajlija, Nikola Đuričko, Nikola Kojo i Srđan Timarov.

Dramaturg (tekst i tekstovi pesama): Erik Ajdl.

Reditelj: Radoslav Milenković.

Mjuzikl "Monti Pajton i Sveti Gral (Spamalot)" (2016)(Fotografija: Mjuzikl „Monti Pajton i Sveti Gral (Spamalot)“, 2016)

Originalna brodvejska produkcija urađena je 2005, a „Spamalot“ je bio nominovan za „Toni“ nagradu u 14 kategorija, od čega je osvojio tri – za najbolji mjuzikl, za najbolju glavnu glumicu i za najbolju režiju mjuzikla.

Nakon „Brodveja“, mjuzikl „Spamalot“ bio je izuzetno uspešan i u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Španiji, Švedskoj, Češkoj, Francuskoj, Mađarskoj, Belgiji, Kanadi, Meksiku, Holandiji, Norveškoj, Japanu, Južnoj Koreji… U toku dosadašnjeg „teatarskog života“ na „Brodveju“, izveden je više od 1.500 puta, videlo ga je više od dva miliona ljudi i zaradio je više od 175 miliona dolara.

Mjuzikl "Monti Pajton i Sveti Gral (Spamalot)" (2016)(Fotografija: Mjuzikl „Monti Pajton i Sveti Gral (Spamalot)“, 2016)

Ovaj mjuzikl premijerno je izveden 22. novembra 2015. godine. Ako želite da odgledate večerašnje izvođenje, karte možete kupiti na biletarnci Doma Sindikata, po ceni od 1.000 (za parter ili balkon), 1.500 (za parter ili balkon) i 2.000 dinara (za parter). Takođe, mjuzikl „Monti Pajton i Sveti Gral (Spamalot) biće ponovo izveden 25. marta 2016.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.