Pozorišta Srbija

Kultna predstava „Čikaške perverzije” u „Sava Centru”

U Velikoj dvorani u „Sava Centru”, večeras će od 20 časova biti odigrana kultna predstava „Čikaške perverzije”.

Predstava „Čikaške perverzije” (2016)(Fotografija: Predstava „Čikaške perverzije”, 2016)

Ovo je priča o ljubavi i preprekama njenog ostvarenja, o prijateljstvu i problemima između muškaraca i žena. To je tema za sva vremena! Likovi prolaze kroz ljubavne priče, svako na svoj način, ne usuđujući se da im se do kraja predaju, što stvara niz komičnih situacija. Rađena je po motivima drame američkog dramskog pisca i filmskog reditelja Davida Mameta „Seksualne perverzije u Čikagu” (engl. „Sexual Perversity in Chicago”).

Igraju: Branka Pujić, Dragan „Gagi” Jovanović, Igor Đorđević (Dejan Lutkić) i Olga Odanović.

Reditelj (i adaptacija teksta): Omar Abu el Rub (engl. Omar Abu el Rub).

Dramaturg (pisac originalnog dela): David Mamet (engl. David Alan Mamet).

Predstava „Čikaške perverzije” (2016)(Fotografija: Predstava „Čikaške perverzije”, 2016, „BANKER” radio)

„Čikaške perverzije” su dugo uživale status urnebesne komedije i ogromnog hita sa preko 200.000 gledalaca. I pored velikog uspeha, predstava je poslednji put izvedena 2005. godine, a Jovanović je tek u jesen 2015. odlučio da je ponovo vrati pred publiku i to 500. izvođenjem upravo u Čikagu, u sklopu uspešne američke turneje (preko 60 izvođenja). Zanimljivo je da se tada, kao gost u predstavi, pojavio i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

„Nije više bilo neke želje da to igram. Igrati 500 puta jednu istu predstavu je naporno i potrebno je vreme da je se čovek ponovo zaželi”, rekao je glumac Dragan Jovanović.

Predstava „Čikaške perverzije” premijerno je izvedena 9. marta 1993. Slogan večerašnjeg izvođenja je „Integralno”, jer se će se glumcima, uz novu scenografiju, pridružiti plesni ansambl i brojni statisti. Karte možete kupiti na biletarnici „Sava Centru”, po ceni od 1.500, 1.200, 1.000 i 800 dinara. Takođe, sve ulaznice kupljene za izvođenje ove predstave 25. maja važe za 29. jun.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.