Kako se ponašaju Makedonci kad u pozorištu nestane struje?

0

Makedonsko pozorište „Damski teatar“ osnovano je u Skoplju još četrdesetih godina prošlog veka, gotovo po samom okončanju Drugog svetskog rata, a desetak godina kasnije je napravljena i scena pozorišta za decu. Jedno je od najnagrađivanijih pozorišta u bivšoj Jugoslaviji, a predstave potekle iz njega su se igrale i u nekoliko desetina zemalja širom sveta među kojima su i Kanada, Kolumbija, Rumunija, Nemačka, Francuska, Rusija, Italija, Egipat, Austrija i Turska. Pozorište je dobilo i „Zlatnu zvezdu“ od Josipa Broza. Najpoznatija predstava ovog teatra je „Pokojnik“, rađena po delu Branislava Nušića, koja je bila izvođena i na BITEF-u, a osvojila je i nagradu na „Sterijinom pozorju“.

Ipak, najveće bogatstvo ovog pozorišta je – publika.

Damski teatar

Damski teatar

Naime, tokom izvođenja predstave „Život u tesnim cipelama“ rađene po delu Dušana Kovačevića, u samom pozorištu je nestala struja. No, publika nije želela da se predstava prekida te je svojim mobilnim telefonima osvetljavala scenu kako bi glumci mogli da odigraju komad do kraja!

Publika u Damskom teatru, 1. marta 2016-e

Publika u Damskom teatru, 1. marta 2016-e

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija. Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend