Pozorišta Srbija

Jubilarno stoto izvođenje hit predstave „Važno je zvati se Ernest” u Narodnom pozorištu u Beogradu

Na Sceni „Raša Plaović” u Narodnom pozorištu u Beogradu 3. aprila 2019. od 20 časova i 30 minuta biće odigrana jubilarana stota predstava „Važno je zvati se Ernest”, rađena po motivima istoimene Vajldove komedije.

Ovaj poznati komad čuvenog irskog književnika Oskara Vajlda, prvi put izveden 1895. godine u Teatru „St. James” u Londonu, ima pomalo bizaran zaplet – ujdurmu među prijateljima u vezi sa lažnim identitetom, ženidbom i homoseksualizmom.

Premijera u beogradskom Narodnom pozorištu izvedena je 14. januara 2012, u režiji Nikole Zavišića. U toj podeli su bili: Nenad Stojmenović kao Džon Vorting, Miloš Đorđević kao Aldžernon Monkrif, Anastasia – Anja Mandić kao Gvendolin Ferfaks, Sena Đorović kao Sesili Kardju, Zoran Ćosić kao Kanon Čezebl, Dušanka Stojanović Glid kao Ledi Breknel, Sonja Knežević kao Gospođica Prizma i Nemanja Konstantinović kao batler Merimen/sluga Lejn.

Dramaturg je Molina Udovički Fotez, realizaciju dekora uradio je Miraš Vuksanović, kostime je kreirala Bojana Nikitović, autor scenskog pokreta je Tamara Antonijević, dok su Andrija Pavlović i Sonja Lončar komponovali muziku.

Zavišić je uradio eklektičnu komediju sa elementima groteske, mjuzikla i parodije na nivou fizičkog humora ala „Monti Pajton”, koja govori o (ne)uvažavanju različitosti.

Karte možete da kupite na biletarnici Narodnog pozorišta u Beogradu. Dobro došli!

(Fotografija: Predstava „Važno je zvati se Ernest”, 2012; © Narodno pozorište u Beogradu)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.