Pozorišta Srbija

Još samo „Metar i po do Cezara“

Šta da rade oni koji ostanu bez posla, te ne mogu pronaći novi, jer imaju višak godina, nisu adekvatno odeveni, nemaju lepe zube, nisu dovoljno zgodni ili su, pak, „isuviše“ pametni, tj. nisu dovoljno glupi? Da li je besparica postala rutina u našoj državi? Tera li nas ona da počnemo previše da maštamo, što nam i pomaže da se „rešimo“ problema realnostibar na neko vreme? Koliko neko može izdržati takvo stanje? Spoznajemo li tada naše nove mogućnosti? Otkrivamo li svoje skrivene talente?

Priča s početka srpske tranzicijeo nezaposlenosti, odnsono besparici dvoje ljudi, protkana gorkim humorom. Uvek metar i po dužine nedostaje Milanu da dosegne „Cezarovo blago“ u tajnim iskopinama Viminacijuma i da se sa suprugom Vesnom reši životnih nedaća. Umesto spasonosnog blaga iz nalazišta i mašte junaka izranja lepa Rimljanka Rea, a tek tada nastaju „prave nevolje“. Ovo je komad koji se bavi našom stvarnošću, našim brigama i problemima, našim naravima… Milanu je jedina nada za veliko bogatstvo kopanjе po arheološkim iskopinama i ostataka rimskog Viminacijuma. Srpski Indijana Džons, umesto Cezarovog groba, koji mu „stalno beži za metar i po“, nailazi na mladu, zgodnu Rimljanku. Tu počinje zaplet koji nas vodi u paralelne svetove starog Rima, naših savremenih priča i snova.

Igraju: Jasmina Stoiljković, Lepomir Ivković i Vesna Stanković.

Dramaturg (tekst): Slaviša Radovanović.

Reditelj: Vesna Stanković.

добитник Златне колајне „Маја Димитријевић“ за најбољу представу, на фестивалу у Земуну,

– добитник  Златне колајне за најбољу представу жирија публике на истом фестивалу,

– добитник награде за најбољу женску улогу на Фестивалу у Сарајеву

– добитник награде за најбољу глумцу фестивала на фестивалу у Корчи   (Албанија)

Predstava „Metar i po do Cezara“ biće izvedena večeras u 20 časova na Sceni „Akademije 28“. Ako želite da pogledate ovu sjajnu komediju, karte možete kupiti na biletarnici „Akademije 28“, po ceni od 800 dinara.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.