Pozorišta Srbija

Hit predstava „Rahelina kutija: Ispovest jedne glumice u tri lica“ u JDP-u

10. oktobar u 20.30h, JDP, Scena Studio – Predstava „Rahelina kutija: Ispovest jedne glumice u tri lica“ u režiji Nikole Jelovca, biće izvedena 10. oktobra 2015. godine, u 20.30h, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, scena Studio.

U predstavi igraju Nada Šargin, Mirjana Karanović i Branka Petrić.

„Tragikomedija Rahelina kutija predstavlja životnu priču jedne od najpoznatijih i najpopularnijih srpskih glumica (jevrejskog porekla) Rahele Ferari, tokom njene šezdesetogodišnje karijere u pozorištu, filmu i televiziji.“
Filip David, književnik, profesor dramturgije FDU

„Napokon, rečeno je nešto i o Beogradu za vreme okupacije – o onom nedićevskom, građanskom Beogradu koji je okupaciju prigrlio kao kulturni napredak, hrleći u bioskope da se divio miljenim glumcima Trećeg rajha. Na kraju, ali ne na poslednjem mestu, pomenuti su i oni dični obični Ijudi koji su svoj život stavili na kocku da bi, tokom okupacije jevrejki Raheli pružili utočište i spasli život. Slava im!“ – Zlatko Paković, Rahelin smeh i glasovi, kritika, rubrika kulture, list Danas, 06.04.2015.

Vlada Petrić i Nikola Jelovac
RAHELINA KUTIJA:
ISPOVEST JEDNE GLUMICE U TRI LICA
režija: Nikola Jelovac

Više informacija o predstavi možete naći na sajtu Jugoslovenskog dramskog pozorišta: http://jdp.rs/predstave/rahelina-kutija/

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.