Pozorišta

Gostovanje Scene „Maska” iz Šapca u leskovačkom Narodnom pozorištu s predstavom „Klara, dogodilo se nešto neočekivano”

  • March 6, 2020
  • 2 min read
  • 25 Views
Gostovanje Scene „Maska” iz Šapca u leskovačkom Narodnom pozorištu s predstavom „Klara, dogodilo se nešto neočekivano”

Na sceni Narodnog pozorišta u Leskovcu večeras će, 6. marta 2020, od 20 časova početi izvođenje predstave „Klara, dogodilo se nešto neočekivano”, kao gostovanje Scene „Maska” iz Šapca.

Komad o glumačkom bračnom paru, nezadovoljnom i zajedničkim životom i vlastitim teatarskim angažmanom, upetljanom u bračni trougao, u kojem je i njihova mlada, ambiciozna koleginica, glumčeva ljubavnica, a još više spetljanom rutinom, prezasićenošću, osećajem zamora…

Ovu naizgled trivijalnu priču o sjaju i bedi teatra, u čijem je središtu glumac, autori realizuju u formi predstave u predstavi. Na taj način, oni razvijaju šarmantnu scensku šaradu koja nadilazi banalnost, neposredno lavira između komedijske lakoće i snažnog dramskog naboja, a podrazumeva vrhunsko glumačko umeće utemeljeno na sposobnosti spontane igre koja ostavlja utisak jednostavne improvizacije, iako je ustvari precizno osmišljena i uvežbana.

Pozorište je igra koja u svet glumaca uvlači i život, to jest igra u kojoj se najdirektnije sudaraju dve stvarnosti – ona kojom gospodari glumac i ona u kojoj je on večiti gubitnik.

Igraju: Aleksandra Ristić, Aneta Tomašević i Ivan Tomašević.

Režija i adaptacija teksta: Ivan Tomašević.

Scenski pokret: Ferid Karajica.

Scenografija: Rade Stanković.

Kostim: Ljiljana Kekić.

Predstava „Klara, dogodilo se nešto neočekivano”, čija je premijera bila 14. februara 2002, dosad je odigrana preko pedeset puta – kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Karte za večerašnje izvođenje možete da kupite na biletarnici Narodnog pozorišta u Leskovcu, po ceni od 500 dinara.

Mesečni repertoar leskovačkog Narodnog pozorišta pogledajte ovde.

(Fotografija: Predstava „Klara, dogodilo se nešto neočekivano”, Šabac, 2002; © Scena „Maska”, Šabačko pozorište)

Podeli ovaj tekst:
About Author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.