Gostovanje Dramskog kazališta „Gavela“ u „Atelje-u 212“

0

Jedno od najboljih hrvatskih pozorišta Dramsko kazalište „Gavela“ gostovaće večeras (u 20 časova) u „Atelje-u 212″. Glumci ovog pozorišta odigraće svoju hit predstavu „Kolovoz u okrugu Osage“ (srp. „Avgust u okrugu Osejdž“).

Predstava „Kolovoz u okrugu Osage“ (jedna od najuzbudljivijih novih američkih drama, u kojoj se smenjuju žestoki smeh i tuga) je crna komedija koja donosi priču o tipično disfunkcionalnoj porodici – o tri generacije iz Oklahome, čije mnoštvo problema naguranih pod tepihom izlazi na površinu. Nakon što je praizvedena 2007. godine, ova porodična saga „pomela je sve pred sobom“, te osvojila mnoge pozorišne nagrade. Nežnost i okrutnost kojima vlada autor ove sjajne drame, lice su i naličje prisnosti, a nezaboravni karakteri nižu se pred nama, okupani: neurozama, alkoholom, tabletama, histerijom, izgubljenošću, željom za begom…

Igraju: Anja Šovagović-Despot, Zoran Gogić, Bojana Gregorić-Vejzović, Janko Rakoš, Anja Đurinović, Antonija Stanišić-Šperanda, Nela Kocsis, Jelena Miholjević, Darko Milas, Hrvoje Klobučar, Lukrecija Tudor, Ranko Zidarić i Đorđe Kukuljic.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend