Pozorišta Srbija

Duodrama „Sunčana linija” u Narodnom pozorištu u Beogradu

Na Sceni „Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu večeras će od 20 časova i 30 minuta biti odigrana duodrama „Sunčana linija”, rađena po tekstu jednog od najboljih ruskih savremenih dramaturgaIvana Viripajeva, poznatog i kao „Čehov našeg doba”.

Ovu dramu izvode studenti prve godine master akademskih studija glume sa Fakulteta savremenih umetnosti (FSU) u Beogradu, u klasi profesorke Vide Ognjenović.

Komad „Sunčana linija” prati priču bračnog para koji ima različite poglede na svet. I pored velike ljubavi, ipak, ne nailaze na međusobno razumevanje. Suviše stari za novu ljubav, a suviše mladi da ostanu bez ikoga – u pet sati ujutru pokušavaju da postignu neki pozitivan ishod.

Igraju: Ana Đorđević i Marko Todorović.

Rediteljka: Vida Ognjenović.

Autor originalnog teksta (dramaturg): Ivan Viripajev.

Ulaz je besplatan. Dobrodošli!

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje