Pozorišta Srbija

Druga repriza predstave „Ključevi od Leraha” u BDP-u

Na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) večeras će od 20 časova i 30 minuta biti odigrana druga repriza predstave „Ključevi od Leraha”, rađena po tekstu jednog od najznačajnijih savremenih ruskih dramaturga Nikolaja Vladimiroviča Koljade.

1(Fotografija: Predstava „Ključevi od Leraha”, 2016; Dunja Kovačević, BDP)

Ovo je mračna fantazmagorija o čežnji za slobodom i ljubavlju, za domom i spokojem, koja neostvarena postaje svojevrsni okidač za neprobojni krug mentalnog zatvora. Ovakav lucidni „bal nakaza”, kako ga sam pisac naziva, sastavljen je od makabričnog, jezičkog plesa izuzetno slikovitih ženskih likova, koji od sumorne prošlosti ne mogu da pobegnu, čak ni kada je sahrane.

2(Fotografija: Predstava „Ključevi od Leraha”, 2016; Dunja Kovačević, BDP)

Drama „Ključevi od Leraha”, čiji je podnaslov „U potrazi za srećom”, napisana je 1993. u Hamburgu, a praizvedena 1999. godine u Pozorištu mladih u Sovjetsku.

Igraju: Anđela Jovanović, Elizabeta Đorevska, Joakim Tasić, Olivera Viktorović Đurašković i Pavle Jerinić.

Kompozitor: Ana Krstajić.

Pisac originalnog teksta: Nikolaj Vladimirovič Koljada.

Prevod i adaptacija teksta: Nataša Radulović.

Rediteljka: Nataša Radulović.

3(Fotografija: Predstava „Ključevi od Leraha”, 2016; Dunja Kovačević, BDP)

Predstava „Ključevi od Leraha” je premijerno odigrana 1. novembra 2016. Karte za večerašnje izvođenje možete kupiti na biletarnici Beogradskog dramskog pozorišta, po ceni od 600 dinara.

Mesečni repertoar BDP-a možete da pogledate ovde.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.