Pozorišta Srbija

Čuveni novogogodišnji spektakal „Krcko Oraščić – ostvarenje sna” u decembru stiže u „Kombank dvoranu”

Porodični spektakl „Krcko Oraščić – ostvarenje sna” imaće svoju premijeru 22. i 23. decembra 2018. u Velikoj sali „Kombank dvorane”. Čuvena bajka nemačkog pisca E. T. A. Hofmana, koja više od dva veka osvaja srca dece širom sveta, prvi put će biti realizovana u modernoj verziji.

Bajka prati 12-godišnju devojčicu koja od svog dede dobija na poklon drvenog lutka – Krcka Oraščića. Razmažena Klara, koja se nadala da će joj deda pokloniti najmoderniji tablet, razočara se kada ugleda drvenog vojnika i u hiru ga baca. Deda tada odlučuje da uvede Klaru u tajanstvene svetove dobra i zla u kojima će devojčica prolaziti kroz mnoga iskušenja u njenom nastojanu da popravi polomljenog Krcka. U njima, uz pomoć  svemoćnog kristala, Krcko oživljava, zli miševi prave pometnju i prete velikim bitkama, a da li će Klara kroz ljubav otkriti prave vrednosti saznaćete ako odgledate do kraja ovu neodoljivu avanturu.

Klasična priča o borbi dobra i zla „Krcko Oraščić”, koja fascinira najmlađe, dobiće novo savremeno ruho – uz spoj igre, muzike, sporta i glume. Više od 100 dece stvoriće pravu čaroliju na sceni!

Uigrani tim okupljen oko svetski priznate primabalerine i balet-majstora Ašhen Ataljanc, uz scenario i režiju pozorišnog reditelja Marka Manojlovića, raskošnu scenografiju i specijalne efekte napraviće dosad neviđenu predstavu za decu u srpskoj produkciji. U ulozi Krcka naći će se mladi glumac Stevan Piale, a devojčice Klare balerina I glumica Anisja Gavrilović. Čuvenog koreografa Marijusa Petipa, koji će se u predstavi pojaviti kroz lik Klarinog dede, igraće naš veliki glumac Zoran Cvijanović, dok će svojim glasom predstavu obojiti talentovana Lena Stamenković, učesnica „Dečje pesme Evrovizije” 2015. godine.

Deo predstave čine, pored glavnih glumaca, i polaznici Škole igre „Ašhen Ataljanc”, počev od najmlađih pa do srednjoškolaca, profesionalni baletski igrači i mladi karatisti iz Karate kluba „Diplomatik”.

Predstavu, koja će biti realizovana u koprodukciji „Kombank dvorane”, Centra savremenog stvaralaštva „Mistria” i Škole igre „Ašhen Ataljanc”, podržao je Sekretarijat za kulturu grada Beograda, kao i Ministarstvo kulture i informisanje Republike Srbije.

(Fotografije: Anisja Gavrilović i Stevan Piale – prva u tekstu, Zoran Cvijanović – druga u tekstu, Lena Stamenković – treća u tekstu, predstava „Krcko Oraščić – ostvarenje sna” – naslovna, 2018; © Kombank dvorana)

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.