Pozorišta Srbija

„Bajka o pozorištu“

Na Novoj sceni „Zvezdara Teatra“ večeras će (u 20 časova) biti izvedena sjajna predstava „Bajka o pozorištu“.

Predstava "Bajka o pozorištu" (2014)(Fotografija: Predstava „Bajka o pozorištu“, 2014)

Da li je pozorište jedno od najbajkovitijih i najdivnijih mesta? Ono mesto gde se možete ponovo osećati kao malo dete? Ili, pak, ono mesto koje vam može prikazati vaše probleme (od kojih dugo bežite) – probleme koje ćete konačno da „pogledate u oči“?

„Bajka o pozorištu“ je komedija. Iako naslovljen kao bajka, ovaj komad, na žalost, mnogo više korespondira sa stvarnošću od bajki koje znamo. Položaj kulture, a pre svega pozorišta, i kako kulturu i umetnost doživljava naša politička elita su glavne teme kojima se ova predstava bavi. (Vladimir Đurđević, pisac)

Politička scena u Srbiji je travestiju i presvlačenje uzela kao osnovni model i načelo opstanka na vlasti do te mere da ljudi iz pozorišta i kulture u svojoj nemoći mogu samo da uočavaju taj fenomen, rugaju mu se, podsmehuju sa knedlom u grlu.

Ova predstava pojavljuje se u godini velikog jubileja, 30 godina postojanja Zvezdara teatra, i nastavlja tradiciju ovog pozorišta da publici predstavlja savremene domaće tekstove koji, ispod komedijski impostiranog ključa, nude angažovanost i zapitanost nad onim što nam se događa.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.