Kultura Srbija

Poznat filmski program ovogodišnjih „Filmskih susreta“ u Nišu

Filmski susreti“, festival glumačkih ostvarenja u Nišu, ove godine odvijaće se od 25. do 31, avgusta, a publika i gosti moći će da pogledaju i par premijernih filmova srpskih i regionalnih autora.

Festival će, kao i prethodnih godina, ponuditi i niz vanfilmskih i dodatnih sadržaja, a što se samih filmova tiče, nakon svečanog otvaranja i dodele nagrade „Pavle Vujisić“ kao prvi film na programu (u subotu, 25. avgusta) ovogodišnjeg izdanja festivala i velika premijera, biće prikazan film Južni vetar Miloša Avramovića.

Premijerno u Srbiji biće prikazano i ostvarenje Granice, kiše Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića, film nastao kao koprodukcija Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Švedske i Velike Britanije. U konkurenciji za nagrade su još i filmovi: Izgrednici Dejana Zečevića, Prokleti pas Dragana Pešikana, Meso Saše Hajdukovića, Agape Branka Schmidta, Patuljci sa naslovnih strana Milorada Milinkovića, Ederlezi Rising Lazara Bodrože, Zlogonje Raška Miljkovića, O bubicama i herojima Petra Pašića, Žaba Elmira Jukića, Comic Sans Nevija Marasovića.

Za poslednji dan festivala, 31. avgust, osim svečanog zatvaranja i dodele festivalskih odličja, planirana je i projekcija prve dve epizode serije Koreni, nastale po istoimenoj prozi Dobrice Ćosića, a u režiji Ivana Živkovića. Biće prikazana i dva dokumerntarna ostvarenja – Život je mjuzikl, o niškom glumcu Desimiru Stanojeviću, i Neprilagođeni filmski grof, o reditelju Milu Đukanoviću.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.