Kultura Srbija

Poljski koreograf na Institutu za umetničku igru

Tomek Pomersbah je poljski igrač iz Vroclava,  od 2010. godine sertifikovani je predavač Škole savremene igre iz Londona (London Contemporary Dance School).

Bio je u angažmanu Polish Dance teatra u Poznanju (Poljska) od 2010. do 2013. godine.

Kao igrač igrao je u komadima:  Minus 2 (kor. Ohad Naharin), Spring-Effatha (kor. Eva Vičihovska), Desert (kor. Paulina Vičihovska), Wo-man in tomatoes (kor. Josi Berg) i 40 (kor. Jo Stromgren). Sarađivao je sa velikim brojem koreografa, kao što su: Sjord Vrojgdenhil, Rosalind Krisp i Loredana Parela (Cie Twain physical dance theatre).

Tomek

U okviru programa mladih koreografa Polish Dance teatra koreografisao je dela Arrhythmia (2012) i Surreptitiously (2013). Svoje koreografije redovno izvodi u okviru Festivala savremene igre u Krakovu.

Od 2014. godine Tomek Pomersbah je u statusu samostalnog umetnika, a stalni je saradnik i izvođač Pink Mama teatra iz Berna.

Kao predavač savremene igre i kompozicije održaće predavanja u Institutu za umetničku igru tokom maja meseca ove godine, a besplatnu radionicu održaće i zainteresovanima u okviru Beogradskog manifesta 29. maja na Kalemegdanu.

Na Kalemegradu se od 24. do 29. maja održava Beogradski manifest, osmišljen kao skup svih velikih i poznatih manifestacija i destinacija, da bi se posetiocima što vernije preneo autentičan duh i atmosfera, kao i oživeo ovaj deo Beograda u vreme velike posete turista. I ove godine Institut za umetničku igru će se predstaiviti u okviru festivalska zone namenjene obrazovanju, a pod imenom IQ/Rekreacija uma. Ovo je pravi način da studenti i profesori fakulteta predstave svoj rad u pred upisnom roku, a među njima i gostujući predavač Tomek Pomersbah.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.