Kultura Srbija

Plesni teatar „Gospođe“ ponovo pred beogradskom publikom

Plesni teatar „Gospođe“ ponovo će nastupiti pred beogradskom publikom u Svečanoj sali opštine Stari grad 9.marta u 18 i 20 časova, u organizaciji opštine Stari grad i Plesnog teatar Gospođe.
Ulaz za publiku je besplatan.

Koreografija mr Aleksandar Ilić
Režija i tekst Dara De Luka
Muzika Ivica Stjepanović
Scenografija Boris Maksimović
Kostim Aleksandra Karović

_DSC0390

Plesni teatar Gospođe nastao je 2013. godine na inicijativu idejnog tvorca i osnivača magistra Aleksandra Ilića. U prvoj godini postojanja predstavlja se publici neobičnim delom nastalim na osnovu dugogodišnjeg promišljanja i pažljivog ispitivanja fenomena marginalizacije pojedinih grupacija. Autor je pažnju usmerio na neminovnim posledicama protoka vremena jednostavno rečeno na starenje, čija je neizbežna posledica smanjenje aktivnosti, a s tim i gubitak radosti života.

Plesni teatar Gospođe čine osam učesnica različitih godina i društvenog statusa povezanih istom željom za daljim ispoljavanjem stvaralačke energije: Teodora Sujić, Leposava Stanković, Radojka Mentović, Ljiljana Mladenović, Nada Ćulibrk, Nada Kecman, Mira Ivančević, Milana Vučković.

Plesni teatar Gospođe od mnogih postojećih kompanija izdvaja i činjenica da protagonisti nemaju nikakvo prethodno scensko iskustvo.

Predstava je gostovala na velikom broju festivala, kao i ustanovama poput bolnica, domova za odrasla i stara lica, kazneno popravnih ustanova.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda prepoznali su kvalitete projekta i materijalno pomogli idejno i umetnički opravadanu avanturu, verujući u uspeh ovog originalnog poduhvata.

Komisija za dodelu godišnjih nagrada grada Beograda 2015. godine, nominovala je predstavu Gospođe za nagradu Grada Beograda.

Plesni teatar Gospođe na „brodu svoje premijere“ nastaviće da plovi u susret novim projektima.

Tags

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.