Kultura

Pesnici sveta

„Pesnici sveta“ je nezavisna organizacija koja nije vezana za bilo koju vladu, političku ili versku instituciju. Ekonomski je potpuno nezavisna i opstaje uz pomoć dobrovoljnog rada nekih pesnika.

Cilj je da se integracijom interkontinentalne kulture, kroz poeziju, povežu ljudi različitih regiona, objavljivanje zajedničkih knjiga, skupljanje određenih sredstava za financiranje nekih projekata…

Na sajtu http://poetasdelmundo.com objavljeni su radovi pesnika iz celog sveta. Srbija ima 66 predstavnika.

Ako želite da se nađete u odabranom društvu, javite im se. Nedavno je u taj krug ušla i naša sjajna pesnikinja Gordana Simeunović.

Biografija:
Gordana Simeunović je rođena 1963. godine u Beogradu. Objavila je šest zbirki poezije: Moja haljina i ja (Slobodna knjiga, Beograd. 2000), Narukvica od slonovače (Slobodna knjiga, Beograd. 2002), Pobuna krpenih lutaka (Narodna knjiga, Beograd, 2005), Podno mirnog sna (Književna akademija i autor, 2008), Vreme hlebova (Književna zajednica Jugoslavije, 2009), Buka života (Književno društvo Sveti Sava, 2015). Priredila je antologiju Najlepše ljubavne pesme srpskih pesnikinja (Gramatik, 2013). Objavljivala je poeziju u časopisima, zbornicima i antologijama. Dobitnica je nagrada: Kosta Abrašević (2000) Nek teku reke (2001) i Stevan Sredojević Polimski (2009). Član je Udruženja književnika Srbije. Živi i stvara na Umci, nedaleko od Beograda.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.