Kultura Pozorišta Srbija

Parobrod Teatar i Filmstreet Vam predstavljaju pozorišnu predstavu „Opasne veze“

OPASNE VEZEpetak, 24. jul 20.30h

Nakon Filmstreet prošlogodišnjeg pozorišnog debija na otvorenom, sa predstavom „U samoći pamučnih polja“ na Kalemegdanu ispred paviljona Cvijeta Zuzorić desila su se 3 pozitivna fenomena:

Na predstavu je došlo preko 500 gledalaca, Belef i Beogradska tvrđava su poslušali taj impuls, tako da ove godine, 20 godina nakon čuvene scene na otvorenom u Kapetan Mišinom zdanju ponovo imamo konkurentni letnji teatar u prestonici i napokon naša saradnja sa Vladom Aleksićem se nastavlja…

Opasne veze
Opasne veze

Parobrod teatar u Filmstreet koprodukciji, nakon što je na igranju „Ćelave pevačice“ bilo preko 1500 gledalaca takođe ovog leta, na Tašmajdanu u petak, 24. jula donosi: koncert za dva klavira i dva glumca, ili pozorišnu predstavu sa 2 klavira i 2 glumca „Opasne veze“  po čuvenom tekstu Šoderloa de Lakloa. Muziku u ovom svojevrsnom performans-mjuziklu uradio je LP duo, a Sonja Lončar i Andrija Pavlović po prvi put nastupaju i kao glumci uz zvezde predstave Aleksandru Janković i  Vladu Aleksića.

Opasne veze sadrže u sebi svu filozofiju svirepe ljubavi, svu zloupotrebu uma, u jednom dokonom  i dotrajalom svetu uvelog srca i otupelih osećanja . Markiza de Mertej i Vikont de Valmon, ljubavnici koji žive za ljubav, a nesposobni da vole, tipični su predstavnici tog društva, perverzna bića kojima je duh iskvario i skamenio srce. Oboje uživaju kvareći jednu bezazlenu devojku, nastoje da sredstva kojim uproprašćuju svoje žrtve budu što složenija I neobičnija, naslađuju se gledajući kako se njihova žrtva koprca u tragičnoj borbi koja je slama i uništava.

Filmstreet, letnji festival uličnog bioskopa nakon uspešnog eksperimenta da filmu pridruži i Beogradu nedostajući segment konkurencije pozorišta na otvorenom, organizuje pretpremijeru ove predstave, koja će svoj pozorišni život nastaviti na jesen, ali će svakako biti njegovo najveće i najprijatnije letnje iznenađenje.

Vladimir Aleksić rođen je 1977. u Zrenjaninu.  Diplomirao na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu u klasi Pere Banićevića. Proslavio se istovremenom ulogom voditelja šou-a “Ja imam talenat”  i ulogom Radivoja Koraća u filmu “Žućko”, a karijeru nastavlja paralelno u Italiji i na off sceni beogradskih pozorišta.

Aleksandra Janković  rođena je 1971. u Splitu, poznata i po nadimku “Splića”. Diplomirala na FDU u klasi Milenka Maričića, stalni saradnik JDP i Ateljea 212, sa Sterijinom i nagradom Zoran Radmilović u svom glumačkom portfoliu, glumila u brojnim domaćim serijskim ostvarenjima od “Vratiće se rode” do “Ulice lipa”.

LP Duo: Sonja Lončar i Andrija Pavlović su naš najpoznatiji kamerni sastav – klavirski duo, oformljen 2004. Završili su FMU, kao i master studije u Roštoku u Nemačkoj na klasama profesora Hans Petera i Volker Stenzla. Proglašeni su za jedan od 8 najboljih piano dueta na svetu, nastupali su u Karnegi holu.

Fotografije: Miša Obradović, prijatelji projekta (klaviri): Dečije pozorište Boško Buha i Mikser House.

Ustanova kulture gradske opštine Stari grad i Filmstreet

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.