Kultura Crna Gora

PAF 2015 Podgorica – Art Festival

Ove godine prvi put će se na jednom mjestu naći muzičari, slikari, glumci, dizajneri, arhitekte i poznati izdavači i knjižare, u Podgoirci, u Bokeškoj ulici, na Podgoričkom art festivalu (PAF) koji je planiran za 26. i 27. septembar.

paf-naslovna-610x336-1U pitanju je jedinstven festival sa raznovrsnim, bogatim i vrlo kvalitetnim programom na kojem će učestvovati veliki broj muzičara, bendova, glumaca, slikara, arhitekata, dizajnera, izdavačkih kuća i knjižara iz Crne Gore, ali i iz okolnih država.

Prema najavi, na Otvorenoj sceni prve večeri festivala nastupiće poznati beogradski sastav IRIE FM, a druge večeri, u subotu, Vasil Hadžimanov band. Planirani su i nastupi domaćeg klavirskog dua – Ana i Ida Murtagić, dua violina – Nađa Perović i Milena Petković, kao i baletske trupe „Allegro“. Takođe, biće izvedena predstava „Ljubaf“ koju igraju studenti Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja – glumci Anđelija Rondović, Sanja Vujisić i Filip Đuretić.

Festival se sastoji iz tri segmenta – Otvorene scene, Sajma starih i polovnih knjiga i Otvorene galerije. Programi će se održatiu u centru Podgorice, u Bokeškoj i jednom dijelu Njegoševe ulice. Festival će zvanično biti otvoren 25. septembra u 17 sati a trajaće do nešto poslije ponoći u subotu.

Sajam starih knjiga, pod sloganom RAZBOOKTAVANJE, okupiće crnogorske izdavačke kuće i knjižare Arto, Karver, knjižaru Matice srpske, Pobjedu, Gligorije Dijak, Obodsko slovo, Oktoih.

Na Otvorenoj galeriji biće izloženi radovi dvadesetak kreativaca iz svijeta lijepe i primijenjene umjetnosti koji se umjetnošću bave profesionalno ili iz hobija.

Organizatori PAF-a su NVO Centar za afirmaciju mladih i kompanije BRCA d.o.o., odnosno klubovi „Soba“ i „Tarantino“, dok je pokrovitelj festivala Glavni grad Podgorica.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.