Kultura Srbija

„Ovim Svetom“ vladaju „Vampiri“ sa slugama „Hajdejcima“!?

Da li mislite da „Ovim Svetom“ zaista vladaju „Vampiri“ koji nam umesto krvi sisaju novac? Da li smo mi samo njihove zemaljske sluge „Haldejci„? „Glamur i diskurs“ jesu samo reči čija je suština da maskiraju i kontrolišu, jer su glamur samo lepe slike, a diskurs samo mudre priče o njima. Ovo je glavno oružje u jednoj „prljavoj zaveri„… A sada sledi nastavak ovog uzbudljivog romana u kojem se avanture mladog vampira Rame Drugog nastavljaju. U nastavku romana „Empire  V“ (objavljen 2015) glavnom oružju pridružuje se još jedno – protest. Suština ovog novog oružja je očuvanje beskonačnog toka ljudske patnje.

Još puno dogodovština ove umetničke filozofije koja će vas staviti pred teškim iskušenjem, pravog remek-dela ruskog pisca Viktora Peljevina, možete pročitati u njegovom novom romanu „Betmen Apolo„.

Peljevinove knjige prevedene su na sve velike svetske jezike. U Peljevinovim delima se može videti njegova sklonost prema modernizmu i apsurdu, ali i uticaj ezoteričnih tradicija i satirične naučne fantastike, s čime su se složili mnogi književni kritičari. Viktor Peljevin slovi za vrlo mističnog pisca, pa se vremenom sumnjalo u njegovo postojanje. Retko se pojavljuje u javnosti, ne kreće se u krugovima „književne elite“, retko daje intervjue, komunicira skoro isključivo preko interneta.

Primerke kompleta ovih knjiga prelepog dizajna, u izdanju „IP Booka„, možete kupiti preko sajta www.booka.in

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.