Kultura Srbija

Otvaranje šeste postavke izložbe savremene umetnosti „EGallery“

Šesta postavka izložbe savremene umetnosti „EGallery“ biće otvorena u četvrtak, 06. aprila, u 18 časova, u prostorijama Executive Group (Knez Mihailova 9, II sprat).

Priliku da u ovom nekonvencionalnom galerijskom prostoru u centru grada predstave svoje radove dobila su 23 neafirmisana umetnika koja će izložiti 43 slike, grafike i fotografije. Šesti „EGallery“, čiji je akcenat na delima nastalim korišćenjem tehnika ulje na platnu i akrilnih boja, krasiće spratove kancelarija agencije za integrisane komunikacije Executive Group tokom narednih šest meseci.

Među radovima ističu se slika „Telo“, simbolički prikaz prolaznosti fizičkog oblika, autora Gregorija Kalića, koji inspiraciju za svoje radove crpi iz ideje o telima kao oklopima, usled čega se u njima kao česti motivi pojavljuju kornjača i školjke. Slikarka Marina Stojković kroz vosak i kombinovanu tehniku stvara svoju posebnu umetničku naraciju, a cilj njenih dela je da komuniciraju sa ljudima u vremenu i prostoru koji nije ograničen normama sredine i određene kulture. Tu su i dela Peđe Rakićevića, dobitnika brojnih nagrada za umetničko stvaralaštvo, uključujući UNICEF nagradu za anti-ratnu tematiku. Svojim radovima ovaj umetnik teži da prevaziđe pravolinijski vizuelni ugođaj, te nas upućuje na poetsko promišljanje o prirodi, o životu i dijalektičkom principu našeg postojanja.

„EGallery“ je izložba prodajnog karaktera i deo je istoimenog umetničkog projekta koji agencija za integrisane komunikacije Executive Group sprovodi u saradnji sa studijom Š.U.N.D (Šta umetnost nudi društvu), u cilju pružanja podrške, veće vidljivosti i prostora talentovanim kreativcima.

Nakon otvaranja, izložba će za javnost biti otvorena svakog petka od 15 do 17 časova, uz prethodnu najavu dolaska na e-mail office@eg.rs.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.