Kultura Srbija

Otvaranje izložbe Marije Jevtić „Onostranost identiteta tela u slici“

Ove nedelje, tačnije u petak, 17. februara 2017. godine, u 19 časova otvara se samostalna izložba slika pod nazivom „Onostranost identiteta tela u slici“ autorke Marije Jevtić, u galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka. Na otvaranju izložbe predstaviće se učenici Osnovne muzičke škole u Grockoj.

MARIJA JEVTIĆ (1990) rođena je u Ljuboviji. Nakon završene Srednje umetničke škole u Užicu, diplomirala je 2013. godine na Akademiji likovne umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo, u klasi prof. Dušana Todorovića. Nakon završenih master studija, godine 2016. upisuje doktorske studije na Prirodno matematičkom fakultetu u Ljubljani, smer grafički dizajn, pod mentorstvom Helene Tomc. Članica je ULUS-a, kao i udruženja Modern ITC World i organizacije „Nova poenta kulture“ koja se bavi oslikavanjem murala, Novi Sad. Učestvovala je na preko 300 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, i ostvarila je 22 samostalne izložbe. Dobitnica je više nagrada za scenografiju i crtež; poseduje Licencu za performans-umetnika, pod mentorstvom Marte Jovanović, Beograd. Pored slikanja i crtanja bavi se performansom, ilustracijom, oslikavanjem murala. Učesnica je brojnih intrenacionalnih i nacionalnih likovnih kolonija, kao i Erasmus projekata. Živi i radi u Novom Sadu.

Izložba je otvorena za javnost do 6. marta 2017. godine.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.