Izložbe Kultura Srbija

Otvaranje izložbe fotografija „PODZEMUN“ Slobodana Stanišića i Vladimira Martinovića

Fotografije podzemnih prostora Zemuna predstaviće se na izložbi u organizaciji Centar za urbani razvoj i Urbeks Srbija u Galeriji Čubrilo na Gardošu. Otvaranje izložbe će se održati u utorak, 31. jula, u 20 časova. Izložba će trajati do 22. avgusta 2018.

Foto: Slobodan Stanišić

Posetioci na izložbi će moći da vide fotografije Slobodana Stanišića i Vladimira Martinovića nastalih tokom istraživanja beogradskog podzemlja u okviru projekta UNDERГРАД. Cilj izložbe je da se javnost upozna sa skrivenim prostorima koji se kriju ispod pločnika ove beogradske opštine i da se time skrene pažnja na ovaj neiskorišćeni potencijal prestonice. Fotografije će biti praćene legendama i planovima podzemnih građevina.

Foto Vladimir Martinović

Projekat UNDERGRAD, koji je nastao kroz saradnju tima arheologa, antropologa, istoričara, arhitekata i vizuelnih umetnika, posvećen je istraživanju i promovisanju podzemnog Beograda. Skriveni prostori podzemlja čuvaju priče prošlih vremena i pomažu nam da bolje razumemo doba u kojima su stvarani i korišćeni.

Foto: Slobodan Stanišić

Lagumi u Zemunu igraju danas bitnu ulogu u lokalnom identitetu. Oni čuvaju duh mesta i glavna su tematika brojnih urbanih legendi. Želja nam je da ovom izložbom skrenemo pažnju na značaj ovih bitnih, a nepravedno zanemarenih prostora koje prate i brojne legende i duboka mistika.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.