Kultura Srbija

Otvaranje izložbe Art+Science

Centar za promociju nauke i Kulturni centar Beograda vas sa zadovoljstvom pozivaju na drugo izdanje izložbe Art+Science! Ove godine, posetioci će imati priliku da pogledaju radove domaćih i stranih umetnika u galerijama Artget i Podroom u Kulturnom Centru Beograda, Galeriji nauke i tehnike SANU i na drugim lokacijama u nekoliko gradova Srbije, od 27. aprila do 25. maja.

Izložba Art+Science nastala je kao deo projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke u okviru kog se umetnici nadmeću za mentorske rezidencije u renomiranim naučnim ustanovama, tokom kojih bi razvijali svoje radove u saradnji sa naučnicima. U Srbiji će se predstaviti dvadesetak domaćih i stranih autora, uključujući i nacionalne pobednike Art+Science konkursa, a po prvi put i umetnici dalekih kultura i senzibiliteta, poput Južne Koreje i Perua.

Izložbu će otvoriti dva nastupa uživo u Dvorani Kulturnog centra Beograda: nemačke umetničke grupe Kvadrature, pobednika na globalnom konkursu Art+Science i Aleksa Gevare, peruanskog vizuelnog umetnika koji radi u Berlinu.

Ulaz je besplatan, a više informacija možete pronaći OVDE.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.