Kultura Srbija

Održavanje 47. Međunarodnog susreta dece Evrope „Radost Evrope 2016”

U Beogradu je otvoren 47. po redu Međunarodni susret dece Evrope „Radost Evrope 2016”, pod sloganom „Tesla – čista energija”.

Igra, pesma, drugarstvo, razumevanje drugog i drugačijeg i dečje stvaralaštvo su sinonimi za ovu manifestaciju na kojoj se susreću deca iz Evrope, starosti od sedam do petnaest godina.

Početkom svakog oktobra, kao deo Dečje nedelje, deca iz Beograda u svojim porodicama ugoste više stotina vršnjaka iz cele Evrope, koji sa sobom donose zvuk, pokret, sliku, običaje svoje zemlje i različita umeća koja u toku šest dana programa pokažu na trgovima, ulicama i u dvoranama Beograda.

Karneval u centru grada, Susreti prijateljstava, Međunarodni likovni konkurs sa svojom završnom izložbom, zabavni program na Adi Ciganliji, Gala koncert u „Sava centru” i velika zajednička žurka programski su segmenti Manifestacije koji obogate svake godine kulturnu ponudu grada, a deci pruže pregršt mogućnosti za zabavu i druženje.

Organizator „Radosti Evrope” je Dečji kulturni centar Beograda, a osnivač i pokrovitelj Gradska uprava Grada Beograda. Takođe, nedavno je zatvoren jubilarni 50. Beogradski internacionali teatarski festival (BITEF), ove godine održan pod sloganom Na leđima mahnitog bika”.

Pogledajte video-snimak najave ovogodišnje manifestacije „Radost Evrope”, koja će biti održana od 2. do 5. oktobra:

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.