Novi Sad u trci za ,,Evropsku prestonicu kulture 2021.“

0

– Podržavamo i ohrabrujemo Vašu nameru da postanete Evropska prestonica kulture 2021. godine, i pozivamo Vas da nam u septembru, u Pečuju, prezentujete projekte kojima konkurišete za tu prestižnu titulu – poručio je gradonačelnik Grada Pečuj Žolt Pava, u pismu koje je upitio gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću.

Pečuj koji je bio Evropska prestonica kulture 2010. godine, još uvek od toga uživa pozitivne efekte u oblastima turizma i kulturnog razvoja, navodi u pismu gradonačelnik Pečuja i konstatuje da su dva grada, Novi Sad i Pečuj, veoma slična, da imaju bogato kulturno nasleđe i živu i progresivnu multikulturnu scenu.

– Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa Novim Sadom kada se Pečuj pripremao za godinu Evropske prestonice kulture, a konkretan rezultat naše saradnje je Povelja o bratimljenju koju smo potpisali 2009. godine, tako da smo kao partneri startovali na početku naših programa kulturne prestonice Evrope – podseća gradonačelnik Grada Pečuj u pismu novosadskom kolegi. On ističe i fantastične zajedničke kulturne projekte poput Jaz Bridge, koji se, kako kaže, još uvek pamte, i veruje da je kandidatura Novog Sada izuzetna prilika za nastavak i napredak kulturne saradnji između institucija i umetnika.

Gradonačelnik Pečuja Žolt Pava ponudio je i pomoć ljudi iz svog tima koji su radili na njihovoj kandidaturi i, kako kaže, dobro poznaju institucije u celom Dunavskom regionu.

– Nadam se da ću uskoro moći da vas pozdravim kao kulturnu prestonicu Evrope – zaključuje gradonačelnik Grada Pečuj Žolt Pava, na kraju pisma upućenog gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću.

Novi Sad, 16. jul 2015. godine

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend