Kultura Srbija

Nastavak priprema za premijeru plesne predstave Nušić Triptih

Profesor Mačej Kuzminski (Maciej Kuźmiński) ​nastaviće rad na pripremama za premijeru plesne predstave Nušić Triptih sa igračima IUI Transition Dance kompanije od 25. do 31. marta na Institutu za umetničku igru.

Kuzminski (rođen 1985.) je debitovao kao koreograf 2009. godine, a 2014. godine je ostvario domaći i međunarodni uspeh kada je dobio nagradu publike na prestižnom Polish Dance Platform za koreografiju predstave Room 40. Poznati Dance Tabs Magazine opisao je Room 40 Mačeja Kuzminskog kao savršeno premošćivanje koncepta i lepote, uz napomenu da dobro opisuje stil koreografa. Njegovi smeli radovi sa teškim i dinamičnim pokretom, predstavljeni su preko 50 puta u Nemačkoj, Izraelu, Brazilu, Austriji, Belorusiji, Ukrajini, Gruziji, Srbiji, Mađarskoj, Engleskoj i u Poljskoj. Dobitnik je više nagrada: 1. nagrada i Nagrada publike u Hanoveru i Štutgartu, u Nemačkoj, Nagrada Scapino Ballet production, i nedavno 1. nagrada na IFMC u Vitebsku, Belorusija. Kuzminski je diplomirao na londonskom Triniti Laban konzervatorijumu savremenog plesa. Trenutno je umetnički direktor u Caro Dance Theatre u Siedlcu, Poljska.

Caro Dance Theatre

Za nekoliko godina svog postojanja, Caro Dance Theatre, postao je jedan od značajnijih plesnih teatara u Poljskoj. Trenutno, Caro Dance Theatre ima svoj repertoar koji vode Ivona Orzelovska, Paulina Jaksim i Jakub Medrzicki. U septembru 2016, Maćej Kuzminski je imenovan za novog umetničkog direktora kompanije, koja redovno izvodi kako komercijalni tako i umetnički repertoar. Caro Dance Theatre je podržan od strane Centra za umetnost i kulturu A. Mezerickiego u Siedlcu, čiji je finansijer i osnivač grad.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.