Kultura Srbija

Naš istaknuti koreograf Aleksandar Ilić na 57. Izraelskom festivalu u Jerusalimu

Aleksandar Ilić, profesor u Institutu za umetničku igru, baletski umetnik, koreograf i umetnički direktor BELEF-a, na poziv Ministarstva inostranih poslova Izraela i Ziv Nevo Kulmana, šefa kulturne diplomatije izraelskog Ministarstva inostranih poslova, a na predlog Ambasade Izraela u Beograda gost je Izraelskog festivala u Jerusalimu.

Izraelski festival koji se održava od 23. maja do 9. juna uz podršku Ministarstva inostranih poslova Izraela po prvi put pozvao je više od 30 umetničkih direktora festivala, predstavnika kulture i novinara iz celog sveta. Međunarodno priznati interdisciplinarni festival koji se održava svake godine u Jerusalimu predstavlja najbolje produkcije u plesu, muzici, drami i pozorištu, kao i performanse iz celog sveta i originalne izraelske produkcije koji će se izvoditi i na otvorenom prostoru.

Ovo 57. izdanje Izraelskog festivala nudi program jedinstvenih nastupa koji predstavljaju savremene umetničke trendove iz celog sveta – nove interdisciplinarne radove koji nisu prikazani ni u jednom drugom okruženju, nastojeći da predstavi nove pozorišne stilove, pored klasičnih, visoko kvalitetnih i jedinstvenih produkcija. Tokom festivala gosti će imati priliku da učestvuju u brojnim stručnim konferencijama, radionicama, predstavama i događajima iz umetničke igre i teatra.

Pored Aleksandra Ilića iz Beograda, gosti Izraeleskog festivala iz Srbije su i Nemanja Milenković, direktor fondacije Novi Sad 2021. Evropska prestonica kulture i Vuk Radulović, direktor programskog razvoja fondacije Novi Sad 2021. Evropska prestonica kulture.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.