Znate li kako zvuče pesme „Lešće“ i „Spavaj Beogarde“ u originalu?

0

Aca Lukas važi za jednog od najpopularnijih folk izvođača u zemlji iako za sebe kaže da je roker u duši, da mu u kolima uvek ide „Whitesnake“ i da narodnjake gotovo uopšte privatno i ne sluša. Poznato je da je karijeru započeo u metal bendu, a da je tek kasnije počeo da „tezgari“, a onda i snima tada aktuelne turbo-folk pesme. Ipak, ljubav prema rokenrolu nije prestala te se često u svojim pesmama koristi tipičnim rok tekstovima.

Energija, ponašanje na sceni i način svirke njegovog benda na nastupima su tipični za rokere, pa ne bi čudilo ako bi sa isključenim tonom neki stranac pomislio da gleda koncert velike domaće rok zvezde. I ako urađene u folk aranžmanu, određene Acine pesme su prvobitno napravljene kao rok stvari, a najpopularnije od njih su „Lešće“ i „Spavaj Beograde“ koje je uradio Nikola Grbić Grba. Kompozitor sa Karaburme je u solo karijeri izdao albume „Uspavanka za ozbiljne bebe“ (1987), „Stariš li i ti“ (1990), „Muškarci to ne rade“ (1993), i „Bogu i Beogradu“ (2004). Danas nastupa po klubovima, a mnoge pesme koje je radio za druge je kasnije i sam snimio onako kako ih je lično on zamislio.

Nikola Grbić Grba

Nikola Grbić Grba

Ovako zvuče „Lešće“ i „Devet života“, odnosno „Spavaj Beograde“, onako kako ih je zamislio njihov autor.

 

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija. Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend